vacht vilten

 

 


Begin mei komen er weer nieuwe vachten binnen!

Vloerkleed of tuinkussen

Wil je ook zo’n prachtig design kleed voor je open haard of in je (tuin) stoel? Kom dan een dagje vacht vilten. 

In slechts 1 dag leer je de basistechniek van het oeroude ambacht. We werken met kleine groepjes zodat er volop aandacht is voor de individuele werkstukken. Bij het vachtvilten gaan we de vers geschoren schapenvacht niet eerst kammen en kaarden om dan te vilten, maar we gaan direct de scheerzijde vervilten met een wollen ''topping'''. Zo blijven de prachtige lokken en krullen in tact.

Vilten is een ambachtelijk proces, diervriendelijk en ecologisch. Vilten gebeurt met heet water en groene zeep en heel veel wrijving. Hierdoor ontstaat een prachtig kleed waarbij de dieren niet geschaad worden. De schapen lopen nog heerlijk op de heide!


Resultaat

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtig handgemaakt  kleed  (ongeveer 120 x 70-80 cm) dat je kunt gebruiken als vloer- of wandkleed en dat prachtig staat in een landelijk of juist industrieel interieur. Omdat de onderkant ook van wol is, is het een behaaglijk kleed voor op de bank of tuinstoel. Je kunt er heerlijk op of onder liggen. Ga naar de agenda en of meld je direct aan!


Wanneer
In de lente starten de viltworkshops voor buiten weer bij Mooimiek's atelier in de Rieshoek in Noordlaren of bij 'De Onlanderij'.
Voor 2017 zijn alvast de volgende data gepland: 1 april, 19 mei, 17 juni, 8 juli, 8 september, 30 september, 13 oktober
Start 10 uur -16 uur.  Tijdens de workshop wordt de inwendige mens ook goed verzorgd. 
Heb je zelf een groepje of wil je op een andere dag? informeer naar de mogelijkheden, of kijk in de agenda.
Kies je voor vachtvilten bij de de Onlanderij? Hou dan je natuurmonumenten-lidmaatschap bij de hand en boek direct via onderstaande button. Je krijgt dan korting.


Natuurmonumenten

Kosten
Een dag vacht vilten bedraagt €105, dit is inclusief vacht, gekaarde wol, koffie/thee, taart en gezonde lunch. 

 


 

 
10661 bezoekers (19077 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress