NAAIEN

Tot 6 april zijn er geen lessen.
Daarna worden er lessen ingehaald tot de meivakantie. Na de meivakantie start er een nieuwe naailes cyclus van 5x.

Mooimiek geeft praktische naailessen waar je leert vrienden te worden met je machine, welke stappen je nodig hebt van een lap stof een kledingstuk te maken; patronen ontcijferen en aanpassen aan je eigen lijf, en welke materialen je nodig hebt. Ook leer je hoe je kleding repareert of aanpast aan je figuur. Dit laatste vergroot je duurzame levensstijl aanzienlijk, want je kunt je kleding met meer plezier dragen als de pasvorm naar wens is. We zijn immers allemaal begaan met consuminderen en hergebruiken van bestaande materialen.
Lessen worden gegeven voor kinderen en volwassenen.

lees verder

 

Naailes mooimiek


Patroontekenen
Wil je meer maatwerk? Volg dan een workshop patroontekenen. Je maakt in één dag een basispatroon voor een jurk van rekbare stof, een broek of een rok. Ideaal als je een goed zittend patroon wilt om zelf te variëren met verschillende stoffen. Deze workshop is geschikt als je al enig ervaring hebt in het in elkaar zetten van kledingstukken.

 


Naaicafé
Mooimiek maakt zelf veel gebruik van hergebruikte materialen. Ook worden er veel stoffen gedoneerd. Tijdens de seizoenswisselingen is er nog wel eens een 'ruilrek' te vinden waar je zelf je mooie kledingstuk te ruilen hangt en weer wat anders meeneemt. Eerst eens kijken of het wat voor je is? Kom dan naar het Naaicafé.Online-naaicafé
Te druk of geen zin om langs te komen? No problem. In dit digitale tijdperk volg je instructiefilmpjes op youtube, ga je gewoon zelf op onderzoek uit. En kan je je bevindingen in vele groepen op facebook delen. Het online-naaicafé is zó'n groep. Misschien wil je ook een foto van je maakwerk insturen en komt hij in de 'show friday' rubriek. Laat het dan wel resultaat wezen van een moment van plezier en creativiteit voor je zelf, een creativitijdsmoment, als digitale detox of me-time.
lees meer

 

 Powered by webXpress