VILTEN

De oudste techniek van de wereld om van wol stof te maken. Wat heb je er voor nodig?

  • wol
  • water en zeep of prikviltnaalden
    EN
  • geduld
Als je hierover beschikt, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Mooimiek geeft viltworkshops die zijn ingedeeld op tijdsduur, zodat je met een gereed product naar huis gaat. Door ooit zelf een vachtviltworkshop te volgen ben ik verslingerd geraakt aan vilten en heb al vele mogelijkheden onderzocht. De mogelijkheden zijn net als fantasie, eindeloos. Kijk welk viltmoment bij jou past. 


Dagworkshop (6 uur)
Van een vers geschoren schapenvacht vilt je in één dag een prachtig ruig en stoer kleed van +/- 1.20 x 80 cm. De vachten komen van Drentse heideschapen met prachtige lokken.  Als je een beetje inspanning niet schuwt, dan is dit een hele leuke workshop waarbij je met je eigen gemaakte kleed naar huis gaat.

lees meer 


Middagworkshop (4 uur)
Een sjaal op zijde, een wolschilderij of een kei of poef vilten hebben ongeveer dezelfde tijdsduur. Een middag creatieve flow en ontspannen vilten en je hebt een prachtige sjaal, schilderij of poef met het uiterlijk van een steen.


Viltmoment (2 uur)
Vogels hebben reeds lang mijn hart gestolen. Namaken op werkelijke grootte van vilt is verrassend leuk. Je hebt er alleen een prikviltnaald, wol en een zachte ondergrond voor nodig. Ben je het zat, leg het weg en ga er later mee verder (of koop een prikviltpakketje voor thuis). Een lekker project is snoepjes vilten (wel met wol/zeep). Wordt vaak door scholen scholen geboekt. De kinderen vilten zelf snoepjes, niet van echt te onderscheiden. Of mini-keien, ideaal als speldekussen, of om eens lekker mee te smijten. 
Tot slot: een rare snuiter is ook een dankbaar viltmodel

lees meer 

Powered by webXpress