blog


Snoopy onder spanning 
geschreven: 16 juni 2017

Het lievelingsshirt van mijn jongste zoon staat nogal onder spanning. Of te wel: te klein. Dus ik verzoek hem het shirt uit te trekken en bij de stapel 'te klein' te leggen om naar de kledingrecycling te gaan. Maar het mag niet weg...
Van bewaren hou ik niet; te veel spullen. 'Oké' zeg ik om bakzeil te halen op mijn aktie, 'zal ik er een groter shirt van maken?'
Een volmondig 'ja' is het antwoord. Dus het 'Thor' patroon (van La Maison Victor) waarvan ik al meerdere shirts maakte wordt weer tevoorschijn getoverd. Aangevuld met extra tricotstof voor de rug en mouwen.
 
Voorpand verlengen 
Alleen het voorpand, waar Snoopy opstaat, laat ik zoveel mogelijk in tact. Van de achterkant van het shirt kan ik net geen 2 mouwen knippen, dus daarvoor een ander stofje uit de voorraadbak. Een fluweelachtig stofje met een hoge aaibaarheidsfactor. Ook goed voor deze knuffelbeer-zoon. Het voorpand moet verlengd worden, dat doe ik dan wel met stof die ik uit de achterkant knip, dat is van dezelfde (verwassen) en rekbare kwaliteit.
 
Raglan mouwen 
Gelukkig heb ik een vrije avond en een goed humeur, dus om al te veel vragen over - wanneer ik hem nou eindelijk eens af heb - te voorkomen, vat ik de koe bij de horens en maak 's avonds gelijk het shirt. De bies bij de halslijn is het lastigst, dit zet ik altijd eerst vast met een rijgdraad om losschieten van het af te biezen stofje te voorkomen (en dan gebeurt het me nog vaak dat het wel losschiet tijdens het vastnaaien)..

Wat voor kledingstukken recycle jij zoal?
 

Petra | 16-06-2017 10:30
Wat een leuk idee! Zo jammer als een leuk shirt te klein is geworden. Nu weet ik hoe ik dat kan oplossen in 't vervolg ????
Voeg een reactie toe

41100 bezoekers (61018 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress