top of page
Image by patricia serna

Digitale les, hoe werkt dat?

Lievelingsshirt natekenen

Patronen zelf tekenen kan op verschillende manieren. Van je lievelings t-shirt overtrekken op patroonpapier en namaken tot het volgen van een gerenommeerde coupeuse-opleiding om maatwerkleding te maken. Ik heb beiden gedaan en ik ben er voorstander van eenvoudige patronen te maken waarbij je gaat snappen welke maatvoering je aanpast om het door jou beoogde effect te krijgen. Dat hoeft niet heel moeilijk te zijn als je de stappen gaat snappen. Daarvoor zijn deze digitale lessen. Ik vergelijk het met een boswandeling van A naar B. Ik ben graag je gids en laat je zien wat je tegenkomt.

foto-gegidste%20wandeling_edited.jpg

Gegidste wandeling

Je startpunt is waar jij staat met je kennis hoe je een kledingstuk in elkaar zet en je ervaring met een goede samenwerking met je naaimachine. Voor deze digitale lessen is het ideale startpunt:

  • Je hebt naaiervaring met rekbare stoffen en bent vrienden met je naaimachine; je kunt een shirt in elkaar zetten, want je weet de volgorde om panden in elkaar te naaien.

sneakpeek.jpg

Onderweg kom je tegen:

  • Je silhouet, want past wat ik wil bij mijn figuur, hierop wordt met duidelijke voorbeelden ingegaan

  • Je maat nemen, essentieel voor een goede pasvorm

  • Je stijl, die laten we hier buitenbeschouwing, want met dit basismodel jurk kan je je stijl er gemakkelijk met accessoires of aanpassingen aan toevoegen. Het model moet eerst goed zitten bij jouw lijf. Wil je meer over stijl weten kijk dan bij www.mooimiek.nl/stijl

Het eindpunt van onze gegidste wandeling = je zelfgemaakte jurk op maat die je met veel plezier draagt en nogmaals maakt in een andere stoffen of met een ander detail (lees: raglanmouw, waterval hals, korte mouw, boordjes). Hieronder volgt een voorbeeld van de instructies. Of volg de gratis proefles rok tekenen.

Knipsel_tekeninstructie.PNG

Twijfel 

Twijfel je? Want een kant en klaar patroon is veel goedkoper dan deze cursus.
Tijdens de digitale lessen leer je een patroon tekenen naar je maat. Patronen aanpassen naar jouw maat. Je leert hoe je van een jurk met ronde hals een waterval hals maakt. Waar je op moet letten als je mouwen langer of korter maakt. Kortom je leert denken vanuit je eigen naaiwens. Mijn doel is dat je er de creatieve vrijheid en eigenwijsheid mee krijgt om aanpassingen op het basispatroon te maken waar je op dit moment zin in hebt. En dat je als je ’s nachts eens een wakker moment hebt een jurk gaat liggen uitdenken i.p.v. piekeren over andere zaken.

CamScanner 06-15-2020 14.44.00_2.jpg

Hoe gaat het in zijn werk?

De instructies zijn stapsgewijze opdrachten. Waar nodig, zijn getekende instructies toegevoegd, omdat een beeld vaak veel meer zegt dan woorden. Er wordt gestart met 1 film ter kennismaking. Gevolgd door de lessen. Er hangt geen tijdsindicatie aan en je kunt ten alle tijden stoppen en weer verder gaan.

Aan de slag!
De digitale les jurk maken kost €49 en t-shirt maken kost €35. Meld je aan via het aanmeldformulier en je krijgt een factuur toegestuurd. Na betaling van de factuur stuur ik je de inlogcodes zodat je bij de lessen kunt.

Deze lessen komen voort uit de dagworkshop Maak je eigen basisjurk. Welke al door vele klanten is gevolgd. Doordat de coronacrisis onze ontmoetingen allemaal beperkt, heb ik deze workshop online gezet. Het liefst geef ik hem zelf fysiek omdat ik dan nog veel beter mijn instructie naar jouw startpunt kan aanpassen. Toch zijn er je al vele voorgegaan, kijk maar naar deze foto's van de resultaten. Misschien staat jouw jurk er straks ook tussen.

  

Heb je nog vragen of deze digitale lessen wel voor jou geschikt zijn? Mail je vragen naar info@mooimiek.nl

bottom of page