kei vilten

kei vilten

Drentse zwerfkei vilten 

Wel eens een 'kei' gevilt die lekker zacht is? We gaan met prikviltnaalden een wollaag om een binnenkussen heen prikken. Daarna kunnen we er met gekleurde lontwol of prachtig gekrulde wol nog patronen op maken. Je kan zo bijvoorbeeld de aderen van een kei namaken. Als alle wol op de juiste plek zit vastgeprikt, gaan we met water en zeep voorzichtig vilten. De wollaag krimpt zich dan vast om het kussen en vormt zo één geheel. Je krijgt dan een soort ronde ‘kei’ van 40 - 50 cm doorsnede. Wist je dat het dan ideale voetenbankjes zijn? Heerlijk warm en stijlvol in je interieur. Het is ook mogelijk poefjes (30 cm doorsnede en 30 cm hoog) te maken (meerprijs €15).
Op 16 november, 14 december 2019 van 13-17 uur zijn er combinatie workshops waar je dus een sjaal, kei, poefje (meerprijs) of wolschilderij kunt maken . Wil je op een ander moment en heb je zelf een groepje? Dan maken we een afspraak: mail of bel Annemieke 0623116234 

Kosten
Kei €65 incl. materiaal, koffie/thee en taart
Poefjes €65+15 zijn groter in oppervlakte en hebben 30 cm doorsnede en zijn wat hoger van vorm, hier bij ben je wat langer mee bezig. Doel is dit binnen de tijd af te krijgen.

Resultaat 
Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een prachtig handgemaakte kei die je kunt gebruiken als voetenbank en die prachtig staat in een landelijk of juist heel industrieel interieur. 

Combineren

Deze workshop gaat heel goed samen met sjaalvilten of schilderen met wol omdat beide projecten ongeveer even lang duren.
Bedrijfsuitje, familiebijeenkomst of vriendengroep? informeer naar de mogelijkheden


 

Powered by webXpress