naailes volwassenen maatwerk


Creëer je ideale basisjurk, t-shirt of rok.  start januari 2019, mei (+/-5 lessen) en september 2019
Hou je van jurken? Maar zitten confectie modellen niet altijd even goed? Ga dan de uitdaging aan om zelf je ideale basic jurk te maken. Het is letterlijk de basis van je garderobe. Een goeie eenvoudige jurk is je 'op het lijf geschreven' en eenvoudig zelf te maken, mits je een juist patroon hebt. Los daarvan is het tevens een basis voor een t-shirt of rok.

Nieuwsgierig? Bekijk dit filmpje

 

maat op nemen


Wat leer je
In 10 lessen leer je je juiste maten opnemen, een proefmodel maken en vervolgens in gewenste stof een jurk maken met een patroon dat speciaal voor jou is getekend. Dit patroon krijg je mee zodat je naderhand nog veel vaker een jurk kan maken in door jou gewenste stoffen. Hierbij krijg je ook kleine opstap in het leren patroontekenen. Bij de lessen is het wel raadzaam om thuis ook af en toe wat zaken af te maken, zodat de lessen echt gericht zijn op het vergaren van informatie en de fijne kneepjes.
Bij aanvang is een stijlconsulente aanwezig voor advies in de soort jurk dat het best passend is bij jouw figuur. Ook worden er aanvullende stijltips door de stijlconsulente gegeven. De laatste les komt Floor, stijlconsulente weer langs om de resultaten te bekijken en advies te geven over accessoires passende bij de outfit. Ook is het mogelijk jezelf 'te vereeuwigen' met een creatieve fotoshoot!Niveau
Heel veel naai-ervaring is niet nodig, maar het is wel handig als je al aardig met je naaimachine kunt omgaan en al eens met rekbare stoffen (stretch) hebt genaaid. Wil je eerst een steviger basis? Geef je dan op voor de  basisscursus.

Machine
Heb je geen naaimachine, gebruik er kosteloos één van Mooimiek. Heb je zelf een machine? Neem hem mee, dan leer je er goed mee werken.

Wanneer
woensdagochtend 23 januari 2019 start een nieuwe groep. 10 x excl. schoolvakanties.


Waar
De Notenkraker, Schoollaan 16 te Paterswolde


Kosten

€295 voor 10 lessen incl. patroon op maat, advies stylconsulente met stijltips en accessoiretips, gebruik naai- of lockmachine, aanwezige fournituren, patroonpapier, vlieseline, meet- en knipgerei. Ook zijn er genoeg patronen en reststoffen voor oefenprojecten omdat Mooimiek van hergebruik houdt en daardoor ook veel prachtige materialen krijgt. De eerste les meten we alle maten en krijgen we uitleg over het vervolg van de lessen. De laatste les geeft Floor, stijlconsulente uitleg over passende accessoires en is er een fotoshoot met je eigen gemaakte kledingstuk en passende accessoires.

Kijk ook eens bij de workshops patroontekenen, die zijn te combineren met deze lessen!

Voor vragen of opgave, neem contact op met Annemieke: 06-23116234 of mail.


Powered by webXpress