schilderen met wol


schilderen met wol


Schilderen met wol

Een nieuwe combinatie van oude technieken. Vilten is de oudste manier van textiel te maken. Om dit nu te combineren met de schilder- en tekenkunst, dat vergt een artistieke aanpak. 

Voor wie
Wil je eens op een andere manier met het maken van schilderachtige afbeeldingen bezig zijn? En ben je wel geïnteresseerd in de (ver)werking van wol? Dan is dit een mooie workshop waarbij we uitgebreid inzoomen op de mogelijkheden van wol als artistiek materiaal. Marit van de Bijl, kunstenaar bij Kunstlabel en Annemieke vd Berg van Saparoea van Mooimiek, geven deze workshop samen. Zij vullen elkaar hier aan op technisch en beeldend vlak. 


We starten met een lap gekaarde wol. Dit is een prachtige basis om stukjes lontwol, losse lokken en andere draden op te draperen. Van te voren heb je al bedacht wat je ongeveer wilt maken, je hebt een foto bij je of een plaatje van een mooi beeld. We starten met leggen van de afbeelding in wol. Ondertussen geven we uitleg over compositie, kleurgebruik en 3-d effect.  En dan begint het viltproces; met water en zeep drukken we het hele tafereel plat (!)Zo hechten de vezels zich op de onderlaag tot een geheel. We brengen accenten aan om meer diepte te krijgen. Eventueel met prikvilten zetten we extra stukken vast. Deze workshop wordt mede verzorgd door Marit van de Bijl van Kunstlabel.nl.

Resultaat
Je gaat met een prachtige afbeelding naar huis die als wandkleed of kussen of kleed verwerkt kan worden.
Deze workshop is ook geschikt voor grote groepen zoals teamuitjes of vriendengroepen. Ook is het mogelijk een gezamelijk kunstwerk te maken. Informeer naar de mogelijkheden (info@mooimiek.nl)

Kosten
De workshop duurt 4 uur en bedraagt €85 per persoon, inclusief materiaal, koffie/thee/taart en lekkere hapjes.

Wanneer
Elke eerste zondag van de maand van 11-15 uur: 5 november, 3 december, 7 januari of 4 februari staan al gepland, er zijn nog enkel plaatsen vrij. Heb je zelf een groep, en wil je op een andere datum? informeer naar de mogelijkheden,
of kijk in de agenda.

 45380 bezoekers (67606 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress