schilderen met wol


 


Schilderen met wol
Een nieuwe combinatie van oude technieken. Vilten is de oudste manier van textiel te maken. Om dit nu te combineren met de schilder- en tekenkunst, dat vergt een artistieke aanpak. 

Voor wie
Wil je eens op een andere manier met het maken van schilderachtige afbeeldingen bezig zijn? En ben je wel geïnteresseerd in de (ver)werking van wol? Dan is dit een mooie workshop waarbij we uitgebreid inzoomen op de mogelijkheden van wol als artistiek materiaal. We starten met een lap gekaarde wol. Dit is een prachtige basis om stukjes lontwol, losse lokken en andere draden op te draperen. Van te voren heb je al bedacht wat je ongeveer wilt maken, je hebt een foto bij je of een plaatje van een mooi beeld. We starten met leggen van de afbeelding in wol. En dan begint het viltproces; met water en zeep drukken we het hele tafereel plat (!) Zo hechten de vezels zich op de onderlaag tot een geheel. We brengen accenten aan om meer diepte te krijgen. Eventueel met prikvilten zetten we extra stukken vast. 

Resultaat
Je gaat met een prachtige afbeelding naar huis die als wandkleed of kussen of kleed verwerkt kan worden.
Deze workshop is ook geschikt voor grote groepen zoals teamuitjes of vriendengroepen. Ook is het mogelijk een gezamelijk kunstwerk te maken. Informeer naar de mogelijkheden (info@mooimiek.nl)

Kosten
De workshop duurt 4 uur en bedraagt €65 per persoon, inclusief materiaal, koffie/thee/taart en lekkere hapjes. 

Wanneer
Op zaterdag 8 februari 2020 van 13-17 uur zijn er combinatie workshops waar je dus een sjaal, kei, poefje (meerprijs) of wolschilderij kunt maken . Wil je op een ander moment en heb je zelf een groepje? Dan maken we een afspraak: mail of bel Annemieke 0623116234 

Powered by webXpress