specials
Vilten in Schulenberg


Wolweekend in Duitsland, 18 tm 20 oktober 2019
In het voormalig Oost-Duitse Schulenberg (bij Marlow) ligt een prachtig voormalig kantoorpand ingericht als vakantieverblijf. 
Laat je verrassen door de mooie herfstkleuren in de omgeving en de ruimte en natuurschoon. Maar vooral door de invulling van dit weekend, namelijk vilten. Je kunt aan verschillende projecten meedoen:
-Prikvilten van 3-d figuurtjes
-Schilderen met wol (2-d)
-Windlicht of lampion vilten
-En op zondagmiddag mogelijkheid voor een vogelexcursie naar de kraanvogels

Annemieke zorgt voor de wol. De catering wordt volledig verzorgd; handdoeken en linnengoed is aanwezig. Het is een prachtig wandelgebied, als je van wandelen houdt vergeet dan niet een paar stevige schoenen mee te nemen.

De kosten van het weekend zijn €135 (2 dagen en 2 nachten) inclusief logies en basismateriaal. Maar je mag natuurlijk eerder komen of langer blijven. Hiervoor betaal je €25 per dag.
Carpoolen mogelijk & gewenst.
Opgave bij Annemieke via info@mooimiek.nl Bij opgave graag je carpool wensen en mogelijkheden doorgeven.

 26 oktober druktechnieken : houtdruk en zeefdruk
Samen met Geertje Koops organiseren we een middag met zeefdruktechniek en houtsnedes met drukpers. Eigenlijk 2 totaal verschillende technieken waarbij de enige verbindende factor is dat je met verf kleur aanbrengt om een afbeelding te creëren. 

Bij houtsnede drukken gaan we m.b.v. kleine houtgutsen een afbeelding snijden in een plaatje triplex. Hier doe je druk-inkt op en vervolgens haal je het hout met papier door de etspers en verschijnt er een prachtige afdruk.

Je hoeft echter niet alleen te snijden met gutsen maar je kunt ook prachtige afdrukken maken m.b.v. natuurlijke materialen zoals bv veren, rietpluimen etc.

Kortom : experimenteer mogelijkheden genoeg en alle materiaal is aanwezig hiervoor.

Ps:  ervaring met houtsnijden is niet nodig
Daarnaast gaan we ook nog zeefdrukken. Door een (zelfde) afbeelding uit karton te snijden, hebben we een sjabloon dat we m.b.v. zeefdrukraam op stof drukken. Hiervoor gebruiken we textielverf. Proefstoffen zijn aanwezig. Neem zelf ook stof mee.


Tijdstip: 13-17 uur
Kosten: €49 per persoon incl. materialen, koffie/thee
Locatie: De Notenkraker, schoollaan 16 te Paterswolde

 

 
Powered by webXpress