specials


Dress to spend less: winterkledingruilbeurs 

op 18 oktober 2018 in de Notenkraker te Paterswolde
Uitgekeken op je oude kleding, ruil ze in voor "nieuwe”!  Kleding ruilen is gezellig, duurzaam en verfrissend...

Aanwezig:     
- Herfst-/Wintercollectie 
- Pashokjes 
- Kleur-/stijlconsulent en coupeuse voor advisering  
- Drankjes en hapjes         
- Tijdstip: 19:30 – 22:00
- Entree : 10 euro en je krijgt gratis kledingstukken en of accessoires weer mee naar huis!

*Voorwaarden om mee te doen:
Breng een week van tevoren je kleding bij ons binnen. Wij nemen alleen gewassen kleding aan zonder gebruikssporen. Lever minimaal 4 kledingstukken in. Alle maten zijn geschikt. Nette sieraden, sjaals, tassen, schoenen, riemen zijn ook welkom. Wij maken een selectie. Je kunt uw spullen bij ons inbrengen in de Notenkraker (Schoollaan 16 Paterswolde) op 8 en 10 oktober van 19:00 tot 21:30 en op 12 oktober van 9:30 tot 13:00 of op afspraak in Groningen. Maximaal aantal deelnemers : 20. Jullie zijn van harte welkom!

Voor meer informatie: Annemieke, bel: 062311634 of mail info@mooimiek.nl en Floor Teunissen van Ode aan Kleur! mail odeaankleur@gmail.com


Wolweekend in Duitsland: Zin in zinnige ontspanning en wolkunst? Laat je verrassen en doe mee!


Wol is een prachtig veelzijdig natuurproduct. Eeuwen lang hulden mensen zich in vilt. Tegenwoordig is de noodzaak van vilten verdwenen, maar het blijft een prachtig proces om te doen. Ook leent de wol in de vele natuurlijke en geverfde schakeringen zich voor kunstige uitspattingen, en die gaan we dit weekend volop ontdekken.

Dit weekend verzorgt Annemieke van Mooimiek.nl het vilten met schapen en alpaca vachten en geeft zij een workshop schilderen met wol. Antje van Til, eigenaar van Das haus Schulenberg, verzorgt de innerlijke mens. En verder is het een weekend vol ontspanning, vergezichten en inspiratie voor mooie plaatjes om te vilten. 


weekend in het kort:

Wat: wolweekend: vacht vilten, schilderen met wol, spinnen, punchen
Wanneer: van vrijdag 19 oktober t/m zondag 21 oktober 2018
Waar: Das Haus Schulenberg, BetonStrasse 5, 18337 Schulenberg, Mecklenburg Vorpommern, Duitsland (5 uur vanaf Groningen, gezamenlijk vervoer per auto)
Ervaring: niet vereist en dit is ons eerste georganiseerde weekend, we hopen dat er nog vele volgen op deze prachtige locatie in de voormalige DDR.
Wat is het weekend niet: een strak georganiseerd programma. Alle aspecten van het verwerken van wol komen aan bod.
Deelnemers: ca. 8 deelnemers 
Kosten: €125 en bijdrage in benzine o.b.v. carpool eigen vervoer, eventueel extra wolmateriaal aanschaf, basis is aanwezig.
Aanmelden: info@mooimiek.nl of bel 0623116234
Overige: Overnachting op 1- of 2-persoons-kamer. Vervoer regelen we samen; graag aangeven of je mee reist of met eigen vervoer met eventueel een reisgenoot. Het streven blijft een kleinschalig evenement. 
Snert-naaidag in de Notenkraker
Wanneer: zaterdag 24 november 2018 
Tijdstip: 10-16 uur
Waar: Schoollaan 16 te Paterswolde
Kosten: €60 pp incl. catering
Eventueel naaimachine huur €5

Een dag ongestoord je naai-projecten afmaken, of met iets nieuws beginnen... met hulp en expertise in de buurt van alle andere deelnemers. Wissel tips, tricks en patronen uit. Lijkt dit je wat? Geef je op en doe mee, er plek voor 15 personen. Machine huur mogelijk. 

 

Carmen Vaatstra van Carmenmaakt en Annemieke Berg van Saparoea van Mooimiek maken het samen mogelijk.

De hele dag is er koffie, thee, water, sap. Tussen de middag is er een heerlijke pot snert voor de liefhebbers en natuurlijk een taartje bij de koffie. 

Wat neem je mee: je projecten, machine (evt. te huur), stof en fournituren voor je project. (in Groningen is in oktober het stoffenspektakel)

Opgave via info@mooimiek.nl of bel/app 06-23116234

 51631 bezoekers (78979 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress