vacht vilten


Leer vilten in één dag

Ontdek de oudste manier van textiel maken. Van een vers geschoren schapenvacht vilten we in één dag een prachtig ruig en stoer kleed van +/- 1.20 x 80 cm.
Vilten vraagt om fysieke kracht omdat we met wol, water en zeep van meerdere wol-lagen één geheel maken. De vachten komen van Drentse heideschapen uit de buurt. Zij hebben prachtige lange lokken. Het vilten zelf is een mindful proces en lukt altijd. Als je een beetje inspanning niet schuwt, dan is dit een hele leuke workshop, waarbij je met je eigen gemaakte kleed naar huis gaat. 

Wat gaan we doen
We starten om 10 uur met koffie/thee en heerlijke taart bij de Onlanderij. Daarna beginnen we met de eerste ronde vilten. Na deze viltsessie zijn we wel toe aan een gezonde lekkere lunch bij de Onlanderij. In de middag vilten we verder en daarna is de vacht af en kan één ieder voldaan met eigen vacht naar huis. Deze kan dan nog wel een wasbeurtje gebruiken. En ondertussen genieten we ook nog van de prachtige omgeving die de Onlanden biedt. Annemieke begeleidt je met veel ervaring door het hele viltproces.


 

Tips: 

•Je werkt met veel water, dus trek kleding/schoeisel aan die er tegen kunnen
•Kleed je aan op het buitenleven
•Neem een emmer of ton/vuilniszak mee, want je krijgt je vacht nat mee naar huis. Deze is na ongeveer 1 dag droog en zie daar het resultaat

 


 

 

Bijdrage
De workshop bedraagt €105 per persoon inclusief een vacht van +/- 120x 80 cm van een Drents Heideschaap of Schoonebeker, koffie/thee, taart en goed verzorgde lunch. Ben je lid van natuurmonumenten? Dan betaal je €95


Wanneer

Omdat het een buitenworkshop is, wordt deze van april t/m oktober gegeven, op de volgende data:

2019: 

Zaterdag 6 april

Vrijdag 17 mei

Zaterdag 15 juni

Vrijdag 5 juli

Zaterdag 31 augustus

Vrijdag 20 september

Zaterdag 12 oktober.

Heb je zelf een groepje (minimaal 3) en wil je op een ander moment?
Neem dan contact op met
Annemieke

boek de workshop

 


 


(je wordt doorgestuurd naar de site van Natuurmonumenten voor het boeken van de workshop)

Op facebook staan nog meer foto's en indrukken van de workshops

Powered by webXpress