workshop patroontekenen


Patroontekenen: rok of broek
Patroon tekenen is een handigheid die snel zijn/haar vruchten afwerpt. Het kledingstuk dat je op je maten tekent, heeft een betere pasvorm en je kan rekening houden met je uitgesproken voorkeuren passende bij je figuur. Met deze workshop teken je een basismodel van een broek met rits aan de zijkant of een rechte rok of gerende (wijder naar onder uitlopend) rok (gerend betekent: schuinvallend)

Slecht zittende confectiekleding
Weg met die confectiekleding die net niét zit. Of zie het als een uitdaging om net dat ene speciale kledingstuk zelf te maken in de gewenste stof en uitstraling!


Basisblokken
Mooimiek maakt gebruik van basisblokken (bovenstuk, rok-, broekmodel) die op de eigen lichaamsmaten getekend worden. Door een keuze voor eenvoudige modellen, zijn de kledingstukken laagdrempelig om te tekenen én te maken.

Geheel
Juist door het kiezen voor maatwerk, verbetert de pasvorm. Met stijl en kleuradvies van Floor, (stijlconsulent bij Ode aan Kleur) is het helemaal leuk om een compleet ensemble te creëren in door jou gekozen stoffen en accessoires.

Annemieke van Mooimiek is zelf in opleiding tot costumière, dus leert ook nog dagelijks bij. Dit gecombineerd met jarenlange zelfmaak-ervaring resulteert in deze patroonteken workshops op eigen wijze.


VIP dag
In september 2018 is er de eerst VIP workshop geweest: teken je broek op maat. De cursisten die deze workshop hebben gevolgd waren positief en hebben inmiddels een aantal goed zittende broeken gemaakt op basis van hun zelf getekende patroon.

Doen
Deze VIP (very important pattern ;-)) dag wordt speciaal gegeven voor de cursisten die reeds de lessenserie 'maak je eigen basisjurk' gevolgd hebben. Maar heb je ervaring in het in elkaar zetten van kledingstukken, dan kan je natuurlijk ook mee doen. Daar dit een intensieve nadenk- en doeworkshop is, is hij overdag, ook zijn er maximaal 4 cursisten. Ook verzorgt Mooimiek een lekkere gezonde lunch als welkome pauze.

Hoe en wat?
Je maakt je eigen basispatroon voor een broek of rok. Hiervan maak je een pas (van een oud laken, of andere geweven duurzame/her-te-gebruiken stof) aanpassingen verwerken we in het getekende patroon zodat een ideaal model voor jouw figuur ontstaat.

Deze VIP workshop is gecombineerd af te nemen met de lessenserie voor maatwerk op woensdagochtend. Voor cursisten die de broek of rok maken, start de les op woensdagochtend 30 januari 2019.
Deze patroontekencyclus bedraagt nu €375. Wil je alleen de patroonteken VIP workshop, dan betaal je €125. Je kunt dan altijd naderhand nog een losse les kopen voor het verder afpassen van je model.

De patroontekencyclus is inclusief:

  • een VIPdag (10-16 uur) waarbij de cursisten een patroon voor broek of rok op maat leren tekenen. Dit is inclusief werkboek,  gebruik van tekenmaterialen, groot papier, koffie, thee en gezonde lunch
  • 9 naailessen op woensdagochtend, start 30 januari 2019
  • accessoire avond op de laatste lesochtend van de serie met stijladvies en fotoshoot 

In het komende jaar zullen meer patroontekenlessen ontwikkeld worden.

Datum voor de VIP dag: 
maandag 1 april 2019 (nog 1 plekje vrij)
vrijdag 3 mei 2019 (nog 3 plekjes vrij)

Geef je op, per mail of bel Annemieke 06-23116234

59440 bezoekers (92191 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress