workshop patroontekenen


Patroontekenen: jurk, rok of broek
Patroon tekenen is een handigheid die snel zijn/haar vruchten afwerpt. Het kledingstuk dat je op je maten tekent, heeft een betere pasvorm en je kan rekening houden met je uitgesproken voorkeuren passende bij je figuur. Met deze workshop teken je een basismodel van een broek met rits aan de zijkant of een rechte rok of gerende (wijder naar onder uitlopend) rok (gerend betekent: schuinvallend) of een soepel vallend jurkje.

Slecht zittende confectiekleding
Weg met die confectiekleding die net niét zit. Of zie het als een uitdaging om net dat ene speciale kledingstuk zelf te maken in de gewenste stof en uitstraling!


Laagdrempelig
Door een keuze voor eenvoudige modellen, zijn de kledingstukken laagdrempelig om te tekenen én te maken.

Geheel
Juist door het kiezen voor maatwerk, verbetert de pasvorm. Met stijl en kleuradvies van Floor, (stijlconsulent bij Ode aan Kleur) is het helemaal leuk om een compleet ensemble te creëren in door jou gekozen stoffen en accessoires.

Annemieke van Mooimiek is zelf in opleiding tot costumière, dus leert ook nog dagelijks bij. Dit gecombineerd met jarenlange zelfmaak-ervaring resulteert in deze patroonteken workshops op eigen wijze.


Doen
De patroonteken-dag kan prima gevolgd worden door een serie naailessen, zodat j het model in meerdere stoffen met kleine patroonaanpassingen gemaakt kunnen worden. Heb je enig ervaring in het in elkaar zetten van kledingstukken, dan is deze workshop een aanrader. Daar dit een intensieve nadenk- en doeworkshop is, is hij overdag, ook zijn er maximaal 4 cursisten. Mooimiek verzorgt een lekkere gezonde lunch als welkome pauze.

Hoe en wat?
Je maakt je eigen basispatroon voor een jurk, broek of rok. Hiervan maak je een pasmodel waarbij we de aanpassingen verwerken in het getekende patroon zodat een ideaal model voor jouw figuur ontstaat. Je leert zelf aanpassingen maken.

Deze patroontekenworkshop bedraagt €125. 

De patroontekendag is inclusief:

  • werkboek, tekenmaterialen, groot papier, koffie, thee, taart en gezonde lunch


Datum 
vrijdag 3 mei 2019 (nog 1 plek)
op inschrijving, vanaf 2 deelnemers wordt een datum geprikt

Geef je op, per mail of bel Annemieke 06-23116234

Powered by webXpress