over

poefjesvilten 9 maart 2019.jpg

contact

Over

Wie ben ik

Hoi, ik ben Annemieke van den Berg van Saparoea. In september 2019 bestond Mooimiek 5 jaar! Sinds 2012 heb ik het roer omgegooid van administratief naar creatief. Van kantoortuin naar leslokaal en boerenschuur. Van gestructureerd werken naar creatieve uitspattingen. Van een opleiding Creatieve Handvaardigheid bij het kunstencentrum Vrijdag in Groningen naar een eigen bedrijf met functie: creatief ondernemer. Wat het inhield toen ik begon? Geen idee. daarom kocht ik eerst een hond. Een diep gekoesterde wens. Wandelend, nadenkend en geïnspireerd door de vele natuur, nieuwe ervaringen en na het lezen van inspirerende boeken over dromen durven en doen, dacht ik: wat heb ik te verliezen? Je wordt tenslotte blijer van de dingen die je wel doet, dan de dingen die je niet doet. Mooimiek was dus geboren. In september 2014 trok ik mijn stoute schoenen aan en begon met het geven van workshops vilten en naailessen.
 

Geslaagd

Na het opmaken van mijn jaarbalans in 2018 kwam ik tot de conclusie dat het een geslaagde droom is. Gelukkig was ik daar al eerder achter, want ik word er nog steeds blij van als ik aan het werk ben. Maar als ik dan jaarlijks 50 cursisten op naailes heb en 15 kinderen kleding heb leren maken, dan vind ik dat erg leuk. Ook het vachtvilten; een hele kudde schapen heeft haar vacht na de scheerbeurt aan mij laten verkopen om vervolgens tot kleed vervilt te worden. Ook ging Mooimiek voor het eerst de grens over, naar Duitsland, voor een weekend Lol met wol.
 

Op zoek

Altijd blijf ik op zoek naar nieuwe samenwerkingen, mooie dingen, goed te combineren technieken, leuke formules voor een creatieve daginvulling. Zo zullen zeefdrukken en punchen dit jaar ook vaker de revue gaan passeren. Al mijn projecten probeer ik ook weer bij de BSO in te zetten, als losse vakantie-workshops. Mijn missie is en blijft anderen creatieve vrijheid te laten ervaren. Er is niks mooiers om trots te zijn op iets dat je zelf gemaakt hebt. En vaak gaat het dan ook nog om het moment en niet eens om het eind product. Al zijn er toch wel een aantal kinderen die hun zelfgemaakte kledingstuk toch echt niet uit willen doen.
 

Creatief Proces

Ik hou het meest van ontwerpen en hergebruik. Oude dekens worden jassen. Oude spijkerbroeken tassen. 
Jurken en broeken van een maatwerk patroon. Gecombineerd met stijladvies. Hoe duurzaam wil je het hebben, alles op elkaar afgestemd: je hebt niet veel kleding nodig en het zit lekker. Leuk sieraad of sjaal er bij en klaar! Sinds 2021 werkt Mooimiek samen met Stoflab Groningen. Elisabeth en Annemieke verkopen samen stoffen en werken zo steeds verder toe naar een gezamelijke locatie waar stof wordt verkocht, les wordt gegeven en een creatieve kop koffie kan worden gedronken. (hoe zou die creatieve kop koffie er uit zien ;-) )


Voor wie is Mooimiek

  • Voor als met je handen wilt werken

  • Voor als je (nog) geen vrienden met je naaimachine bent, maar wel wilt worden

  • Wel zelf kleding of andere huishoudelijke artikelen wilt her- en verstellen of maken

  • Je zat bent van altijd confectiekleding die net niet goed zit

  • Gewoon lekker zelf wilt creëren met textiel

  • Iets nieuws wilt proberen met wol of textiel

  • Klanten tot nu toe komen vanuit Haren, Onnen, Glimmen, Noordlaren, Zuidlaren, Hoogezand, Sappemeer, Roden, Zeijen, Zeegse, Assen, Vries, Eelde, Paterswolde, Donderen, Norg of Tynaarlo naar Mooimiek voor naailessen. 

  • Vachtviltworkshops worden regelmatig met een weekendje Groningen gecombineerd. Bed en Breakfast erbij boeken en het weekend vol activiteit en gezelligheid staat! Mail gerust voor lokale tips.