top of page

over

poefjesvilten 9 maart 2019.jpg

contact

Over

Mooimiek staat voor duurzaam hergebruik. Kleding repareren, kledingstukken maken, een activiteit die veel creativiteit met zich mee brengt en veel creativitijd nodig heeft.

 

Sinds 2016 geeft Mooimiek naailessen en viltworkshops. Eerst vooral aan beginners, maar die worden vanzelf gevorderd. Ook komen veel kinderen vanaf 8 jaar op naailes. In de loop van de jaren werd me duidelijk dat het lastig was om aan goeie stoffen te komen. Dit is ook een vorm van duurzaamheid: betere stoffen gebruiken voor je zelfmaakproject. Je steekt er veel tijd en energie in, dus wil je ook dat het lang gedragen kan worden en dat de pasvorm goed blijft. Dus startte Mooimiek met Stoflab Groningen in 2021 samen Verkniptstoffen.nl. Naast de naailessen, die vooral populair zijn in het najaar en de winter, geeft Mooimiek ook viltworkshops. In de zomer is het vachtvilten erg populair. Buiten maken we van een geschoren schapenvacht een mooi kleed, dat daarna binnen op de vloer of op je tuinstoelen kan liggen. Zo waardeer je ook de isolerende eigenschappen van wol. Daarnaast is het een kunstzinnig materiaal waarmee je prachtige wolschilderijen, sloffen, poefen of prikvilt-kunstwerken kunt maken, dit zijn de winterse activiteiten voor binnen. 
 

 

De missie van Mooimiek (mensen enthousiasmeren in duurzaam (her)gebruik van textiel) komt ook terug in de oprichting van GROFF, Groningen Fair Fashion. In 2019 is deze stichting door ons opgericht om vooral ook bij  jongeren bewustwording te creëren dat textiel geen wegwerpproduct is. Door middel van lezingen, workshops en evenementen die soms een tikkeltje rebels zijn, breiden we onze liefde voor textiel als een olievlek (fout voorbeeld) steeds verder uit.


Voor wie is Mooimiek
•    Voor als met je handen wilt werken
•    Voor als je (nog) geen vrienden met je naaimachine bent, maar wel wilt worden
•    Wel zelf kleding of andere huishoudelijke artikelen wilt her- en verstellen of maken
•    Je zat bent van altijd confectiekleding die net niet goed zit
•    Gewoon lekker zelf wilt creëren met textiel
•    Culturele instellingen en scholen die een creatieve doe-les willen​
•    Klanten tot nu toe komen vanuit Haren, Onnen, Glimmen, Noordlaren, Zuidlaren, Hoogezand, Sappemeer, Roden, Zeijen, Zeegse, Assen, Vries, Eelde, Paterswolde, Donderen, Norg of Tynaarlo naar Mooimiek voor naailessen. 
•    Vachtviltworkshops worden regelmatig met een weekendje Groningen gecombineerd. Bed en Breakfast erbij boeken en het weekend vol activiteit en gezelligheid staat! Mail gerust voor lokale tips.

 

bottom of page