over

 

Annemieke
Ik ben Annemieke van den Berg van Saparoea. Sinds 2012 heb ik van mijn wens werkelijkheid gemaakt. Na 15 jaar werk in administratie en IT bij een multinational, zocht ik een andere balans in werk en privé. In 2012 startte ik een tweejarige opleiding creatieve handvaardigheid bij het Kunstencentrum Groningen. In 2014 startte ik als cultureel ondernemer een textielatelier met als doel van mijn voorliefde voor ambachtelijk textielwerk en organiseren mijn werk te maken. Dit is uitgegroeid tot een atelier waar ik naailessen en viltworkshops geef aan kinderen en volwassenen. Daarnaast volg ik zelf lessen in patroontekenen en workshops die veel dieper op één techniek in gaan om deze kennis vervolgens weer in te zetten tijdens zelf ontwikkelde lessen en workshops. Na een prachtige opbouw in een voormalig dorpsschool in Noordlaren, bevindt Mooimiek zich sinds september 2018 in Paterswolde, ook in een voormalig schoolgebouw, De Notenkraker aan de Schoollaan 16. In deze school huizen nog meer culturele ondernemers die o.a. muziek en balletlessen verzorgen.

 

Creatief Proces
Centraal bij Mooimiek staat de facilitering van het creatief proces van idee naar tot het maken van een ontwerp. Dit resulteert in:
- laagdrempelige naailessen voor kinderen en volwassenen
- vervolglessen waarbij patronen op maat gemaakt worden voor een betere pasvorm
- workshops vilten 
- maatwerk-activiteiten ter invulling van handvaardigheids-projecten op scholen, bso's, jubileumactiviteiten en groepsbijeenkomsten.
 

 

Maatschappelijke projecten
- Timmerdorpeelde.nl: als initiator heb ik met 5 mede-bestuursleden een prachtig terugkerend creatief kinderevenement neergezet waar kinderen hun fantasie kunnen uitleven
- Invulling creatieve middagen OBS de Westerburcht; Als lid van de oudervereniging regelen we diverse workshopdocenten voor een serie van 5 creatieve lessen in handvaardigheid en kunstbeleving
- Koepeltjesfestival: mede-organisator programmering kinderplein
- Groepsleider jeugdnatuurclub IVN: maandelijks de natuur ontdekken met kinderen
- Tot slot maak ik er een duurzame sport van tenten, dekens wb kleding om te toveren tot nieuwe kledingstukken voor een tweede leven.

 

51624 bezoekers (78972 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress