Boomklever

vilten

Prikvilt instructie

Leuk dat je een prikviltvogelpakket hebt aangeschaft. Hieronder volgt een foto-handleiding zodat je stap voor stap je vogel kunt maken.

Je pakket
Beige wol en gekleurde wol
Stop de grove (dikkere) viltnaalden in de houder. Neem een pluk beige wol. Druk dit in een langwerpig pakketje. Dit wordt het lijf met de kop. Eerst alle wol samen prikken, daar ben je wel even zoet mee. Gebruik de spons als ondergrond, anders breekt de naald te snel.
Prik rustig maar gestaag de wol samen
Als je denkt dat het nog niks gaat worden, begint de witte wol wat steviger inéén te raken. nog even doorgaan, overal rondom prikken.
Begin op plek van de hals meer te prikken
Er ontstaat een versmalling die de hals gaat vormen, doordat je hier veel vaker prikt. Heb je bij het lijf, bijvoorbeeld bij de staart nog veel wol over, kan je er stukken tussenuit trekken (liever nog niet knippen).
Prik het lijf, de bol wol is al veel steviger
Als het lijf en kop op juiste maat is, dan begin je met versieren met de gekleurde wol. Anders prik je nog even door tot lijf steviger en kleiner is
Pak losse plukjes lontwol en verwissel de viltnaald naar een fijne naald
En begin deze op zijn plek te prikken. Hoe meer je prikt, hoe meer er in de vogel verdwijnt, maar ook goed vast komt te zitten. De snavel maak je apart.
Je kunt verschillende kleuren wol mengen door steeds stukjes door elkaar te trekken
Prik een plukje gemengde kleuren vast, waar de snavel komt. De snavel maak je apart als samengeprikte pluk en prik je dan op zijn plek op de vogel
Heb je teveel wol over bij het prikken van de snavel?
Knip overtollige wol weg en prik uiteinden in de vogel zodat het mooi wegwerkt
Versier de hele vogel naar harte lust
Luister ondertussen naar het geluid van de vogel want dan herken je hem buiten.
Oogjes prikken
Eerst een zwart kraaloogje prikken en dan aan het eind een klein wit vlekje er in, dan heb je echt licht in het oog
Maak van ijzerdraad en tang een ijzer onderstel
Gebruik een halve meter ijzerdraad en begin in het midden te vouwen, zo worden de poten even lang. Je kunt het ijzerdraad ook met wol bedekken zodat je het niet ziet op het buikje.
De putter in het bos
Heb je geen ijzerdraad? Op een kaktus heb je dat niet nodig of stop de vogel tussen de planten. Hij weegt nauwelijks iets. Je kunt hem ook vast op een tak prikvilten door met wol om de tak dit weer op de buik van de vogel vast te prikken.
Show More

Mooimiek

Annemieke van den Berg van Saparoea

Schoollaan 16 Paterswolde

T 06-23116234

E info@mooimiek.nl