naailes kinderen

Naailes kinderen

Hoe leuk is het als je je eigen tas, shirt, rok of broek maakt? Met een eenvoudig basispatroon leren we je in 10 lessen je eigen kledingstukken maken. Op woensdag- of vrijdagmiddag. Na de mei-vakantie starten er weer nieuwe groepen (5 lessen). In oktober 2019 en januari 2020 starten de groepen met 10 lessen.

Voor wie

Kinderen vanaf 8 jaar die met de naaimachine willen leren werken en zelf kleding of tassen en knuffels willen maken.  


 

Wat leer je
De eerste les maken we kennis met de naaimachine en kiezen een patroon en gaan we onze eigen feestvlaggen maken. 
De tweede les wordt gestart met het patroon op de stof leggen, overtrekken, knippen en de eerste beginselen van het in elkaar zetten. De kinderen nemen zelf een katoenen stof mee of gebruiken aanwezige stoffen (bij opgave ontvang je een 'boodschappenlijstje'). 

Resultaat
Door fouten te maken leer je. Kinderen krijgen inzicht en handigheid om zelf iets in elkaar te zetten. Dit bevordert ook het ruimtelijk inzicht. Ook is geduldig met een naaimachine leren werken een bezigheid die één ieder eigenlijk heel leuk vindt. 
 


 

Vervolgles
Voor de kinderen met meer ervaring wordt een eenvoudig patroon op maat gemaakt, zij gaan hiermee aan de slag en leren bijvoorbeeld een zak inzetten, elastiek verwerken of een zelf bedacht knuffelbeest maken. Ook is er plaats voor kleine projecten als speldenkussens, knuffelbeesten, etuis, haarelastieken en herstelwerkzaamheden, ook handig voor ouders als er een naadje gestikt moet worden. vraag het uw kind.
Maar nu zonder gekheid: omdat er op scholen nauwelijks nog aandacht aan naaldvakken besteed wordt, maar de behoefte en interesse bij een aantal kinderen er wel is, maken wij een programma waarbij handwerken met textiel toch weer geleerd kan worden. 

Machine
Heb je geen naaimachine, gebruik er kostenloos één van Mooimiek. Heb je zelf een machine? neem hem mee, dan leer je er goed mee werken.

Wanneer en waar (10x start oktober 2019)
Voor de zomer nog 5 keer op woensdagmiddag 16.00-17.30 uur in de Notenkraker, Schoollaan 16 te Paterswolde (start 8 mei,15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni).
Vrijdagmiddag (rond half 3) (start 10 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni. Interesse, geef je dan op via de mail

Kosten
€160, voor 10 lessen van 1,5 uur, (€80 voor 5 lessen) incl. gebruik naaimachine, aanwezige fournituren, drinken, koekje
Het is mogelijk met een bijdrage van het jeugdcultuurfonds de lessen te volgen.
Voor meer informatie vraag Annemieke of kijk hier.

 

 
Powered by webXpress