naailes kinderen


Naailes kinderen
(start januari 2019)
Hoe leuk is het als je je eigen tas, shirt, rok of broek maakt? Met een eenvoudig basispatroon leren we je in 10 lessen je eigen kledingstukken maken. Woensdagmiddag 16 januari 2019 is een kennismakingsles (€10) en als het je leuk lijkt, start je 23 januari met 10 lessen achtereen op woensdagmiddag 16 uur. 

Mooimiek is ook een groep in Noordhorn aan het opstarten, wil je meer weten,mail of bel 0623116234

Voor wie
Kinderen vanaf 8 jaar die met de naaimachine willen leren werken en zelf kleding of tassen en knuffels willen maken. 

Wat leer je
De eerste les maken we kennis met de naaimachine en kiezen een patroon en gaan we onze eigen feestvlaggen maken. 
De tweede les wordt gestart met het patroon op de stof leggen, overtrekken, knippen en de eerste beginselen van het in elkaar zetten. De kinderen nemen zelf een katoenen stof mee  of gebruiken aanwezige stoffen (bij opgave ontvang je een 'boodschappenlijstje'). 

Resultaat
Door fouten te maken leer je. Kinderen krijgen inzicht en handigheid om zelf iets in elkaar te zetten. Dit bevordert ook het ruimtelijk inzicht. Ook is geduldig met een naaimachine leren werken een bezigheid die één ieder eigenlijk heel leuk vindt. 

Vervolgles
Voor de kinderen met meer ervaring wordt een eenvoudig patroon op maat gemaakt, zij gaan hiermee aan de slag en leren bijvoorbeeld een zak inzetten, elastiek verwerken of een zelf bedacht knuffelbeest maken. Ook is er plaats voor kleine projecten als speldenkussens, knuffelbeesten, etuis, en herstelwerkzaamheden, ook handig voor ouders als er een naadje gestikt moet worden. vraag het uw kind.
Maar nu zonder gekheid: omdat er op scholen nauwelijks nog aandacht aan naaldvakken besteed wordt, maar de behoefte en interesse bij een aantal kinderen er wel is, maken wij een programma waarbij handwerken met textiel toch weer geleerd kan worden. 

Machine
Heb je geen naaimachine, gebruik er kostenloos één van Mooimiek. Heb je zelf een machine? neem hem mee, dan leer je er goed mee werken.

Wanneer en waar
10 keer elke week op woensdagmiddag 16.00-17.30 uur in de Notenkraker, Schoollaan 16 te Paterswolde (start 3 oktober tm 19 december, niet in vakantie en 5 december). 12 september is er een kennismakingsles (€10). Interesse, geef je dan op via de mail.
De groep op woensdag is bijna vol. Dan komt er een tweede groep op donderdagmiddag, tijd volgt.


Kosten
€160, voor 10 lessen van 1,5 uur, incl. gebruik naaimachine, aanwezige fournituren, drinken, koekje
Het is mogelijk met een bijdrage van het jeugdcultuurfonds de lessen te volgen.
Voor meer informatie vraag Annemieke of kijk hier.

Rok in wording


Stoere tas 

Zomerse broek


51635 bezoekers (78983 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress