naailes kinderen


Naailes kinderen
(vol, september 2018 nieuwe cursus)
Hoe leuk is het als je je eigen tas, shirt, rok of broek maakt? Met een eenvoudig basispatroon leren we je in 5 lessen je eigen kledingstuk maken. Woensdagmiddag 16 mei start er een nieuwe serie van 5 lessen. Na de zomer start er weer een serie van 10 lessen.


Voor wie
Kinderen vanaf 8 jaar die met de naaimachine willen leren werken en zelf kleding of tassen en knuffels willen maken.

Wat leer je
De eerste les maken we kennis met de naaimachine en kiezen een patroon en gaan we onze eigen feestvlaggen maken. 
De tweede les wordt gestart met het patroon op de stof leggen, overtrekken, knippen en de eerste beginselen van het in elkaar zetten. Hier hebben we de rest van de lessen voor nodig. De kinderen nemen zelf een katoenen stof mee (bij opgave ontvang je een 'boodschappenlijstje'). Vanaf januari 2018 is het mogelijk om 10 lessen achter elkaar te volgen. Beginners starten met 5 lessen, ze weten immers nog niet of ze het leuk vinden. Daarna kan vervolgd worden met 5 lessen.

Vervolgles
In de huidige groep is behoefte aan meer verdieping:
- kleine projecten als speldenkussens, knuffelbeesten, etuis, en herstelwerkzaamheden, ook handig voor ouders als er een naadje gestikt moet worden. vraag het uw kind.
Maar nu zonder gekheid: omdat er op scholen minder aandacht aan naaldvakken besteed wordt, maar de behoefte en interesse bij de kinderen er wel is, maken wij een programma waarbij handwerken met textiel toch weer geleerd kan worden. In januari 2018 kan er daarom voor 10 lessen (€150) ingeschreven worden. Er is plek voor een inhaalles in april.

Machine
Heb je geen naaimachine, gebruik er kostenloos één van Mooimiek. Heb je zelf een machine? neem hem mee, dan leer je er goed mee werken.

Wanneer en waar
5 keer elke week, er zijn meerdere locaties: 
woensdagmiddag 16.00-17.30 uur Dorpshuis Paterswolde (start  16 mei 2018, 23, 30 mei en 6 en 13 juni) Op ander moment ook lessen in Noordlaren mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.
Proefles mogelijk (€15)

Kosten
€75, voor 5 lessen, €150 voor 10 lessen, incl. gebruik naaimachine, aanwezige fournituren, drinken, koekje

 

Rok in wording


Stoere tas 

Zomerse broek


41103 bezoekers (61021 hits) sinds 28-11-2016
Powered by webXpress